top of page

Φυλλάδιο επενδυτικής πράξης

 

 

 

Ενέργειες δημοσιότητας

 

Για την δημοσίευση των αποτελεσμάτων του έργου, πραγματοποιήθηκαν οι ακόλουθες συμμετοχές σε ημερίδες/ εκθέσεις/ εκδηλώσεις:

 

Smart & Sustainable Cities 2015 : Καινοτομίες και Τεχνολογίες που χτίζουν «έξυπνες» πόλεις (www.smartcitiesconference.gr)

 

Το 3ο Smart & Sustainable Cities Conference διοργανώθηκε στις 22 Απριλίου 2015, στο στο Αμφιθέατρο Maroussi Plazza, στο Μαρούσι, με στόχο να εισάγει πρωτοποριακές ιδέες, να ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις και τάσεις, να μεταφέρει τεχνογνωσία από τους πλέον καταξιωμένους Έλληνες και διεθνείς ομιλητές και να συζητήσει για τις προκλήσεις των καιρών, τις λύσεις για καλύτερη και πιο ασφαλή ζωή στις πόλεις, οικονομική ανάπτυξη, δημιουργία θέσεων εργασίας και αειφορία. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν και οι πρώτες τοποθετήσεις των νέων θεσμικών εκπροσώπων σχετικά με την ελληνική και την ευρωπαϊκή στρατηγική για τις «ευφυείς» πόλεις. 

Η θεματολογία του συνεδρίου αφορούσε:

 • Στρατηγική, Προκλήσεις & Τρόποι Υλοποίησης ενός νέου Αστικού Περιβάλλοντος 

 • Η Συμβολή της Καινοτομίας & της Τεχνολογίας στη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων 

 • Καλές Πρακτικές και projects 

Επιμέρους θέματα που συνθέτουν την έννοια της έξυπνης πόλης και συζητήθηκαν μεταξύ άλλων- είναι τα παρακάτω:

 • Internet-of-Things 

 • Τεχνολογίες ICT, Τηλεματική 

 • Διαχείριση Ενέργειας, Έξυπνα κτίρια 

 • Οδικά δίκτυα-Διαχείριση κυκλοφορίας 

 • Μεταφορές (ηλεκτροκίνηση, αεριοκίνηση, υβριδικά οχήματα) & ΜΜΜ 

 • Διαχείριση αέριων ρύπων-Κλιματική προστασία 

 • Διαχείριση νερού & αποβλήτων 

 • Αστική ανάπτυξη-Υποδομές - Πολεοδομικός σχεδιασμός 

 • Φωτισμός 

 • Ποιότητα ζωής-Ασφάλεια πολιτών-Διακυβέρνηση 

 • Τουρισμός 

 • Χρηματοδότηση & Συμβουλευτικές υπηρεσίες

 

Η 3η αυτή διοργάνωση αποτέλεσε το meeting point επιχειρήσεων, δημόσιας διοίκησης, τοπικής αυτοδιοίκησης και ερευνητικών κέντρων, για να παρουσιάσουν, να μάθουν, να μοιραστούν, να δικτυωθούν και να αντλήσουν έμπνευση για το σχεδιασμό και την ανάπτυξη των πόλεων του σήμερα.

Συμμετοχή στο Smart & Sustainable Cities 2015

Green Connected World (www.infocomgreen.gr)

 

Το 7o Συνέδριο Green Connected World που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 4/6/2015 στο ξενοδοχείο Divani Caravel και το οποίο συγκέντρωσε το ενδιαφέρον στελεχών της αγοράς, της ακαδημαϊκής κοινότητας και των Μηχανικών Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής, οι οποίοι βλέπουν προ των πυλών την 4η Βιομηχανική Επανάσταση. 

 

Οι θεματικές ενότητες του συνεδρίου αφορούσαν:

 • Υποδομές και Δεδομένα: “Transforming hardware to services” 

 • Internet of Things: “Από το remote στο smart” 

 • Everything as a Service: “All for one and one for all”  

 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκάλεσε και η συζήτηση σχετικά με τη συγκέντρωση, την επεξεργασία και τη χρήση των Big Data, ενώ επίσης ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στα θέματα της ιδιωτικότητας που προκύπτουν τόσο από τη δυσκολία ελέγχου στο θέμα της επεξεργασίας και διασποράς των δεδομένων, όσο και τις θεμελιώδεις διαφορές στο νομοθετικό πλαίσιο Ευρώπης και Αμερικής.

 

Στο κλείσιμο της διοργάνωσης, διεξήχθη επίσης μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση σχετικά με τις εξελίξεις και τις εφαρμογές έξυπνων συστημάτων διαχείρισης πόρων, οι οποίες όταν διασυνδεθούν και αρχίσουν να αλληλεπιδρούν κατάλληλα, σχηματοποιούν την έννοια των έξυπνων πόλεων. Από τη συζήτηση αναδείχθηκε ότι, παρά τη βαθιά κρίση που πλήττει τη χώρα μας, αρκετές υλοποιήσεις από ερευνητικά ιδρύματα και εφαρμογές σε επίπεδο Δήμων, έχουν φέρει πιο κοντά από ότι φανταζόμαστε την έννοια των smart cities (Εικόνες 2).

foto18
foto11
foto12
foto13
foto14
foto15
foto16
foto17
Συμμετοχή στο Green Connected World

Έκθεση CEBIT

 

Συμμετοχή στην παγκόσμια έκθεση και συνέδριο πληροφορικής και επικοινωνιών CEBIT, που πραγματοποιήθηκε στο Αμβούργο, μεταξύ 16-20 Μαρτίου 2015. Στην έκθεση έλαβαν μέρος πάνω από 3.400 εκθέτες από 70 χώρες παρουσιάζοντας καινοτόμα προϊόντα και λύσεις, από τις οποίες 300 startup εταιρίες, παρουσιάζουν τα νέα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους σε πάνω από 200.000 επισκέπτες. 

Στο πλαίσιο της έκθεσης και κυρίως μέσω της εκδήλωσης «Future Match» (www.b2match.eu/futurematch2015/pages/how-it-works) πραγματοποιήθηκε παρουσίαση του έργου και ανταλλαγή απόψεων για την εμπορική αξιοποίηση των αποτελεσμάτων της πλατφόρμας Cloud4Smart.

Η παρουσίαση του προφίλ της ΤΕΛΕΣΤΩ για την συμμετοχή της στο “Future Match” φαίνεται στην παρακάτω εικόνα: (www.b2match.eu/futurematch2015/participants/548):

 

The Green Connected World (www.connectedworld.gr)

 

Η ΤΕΛΕΣΤΩ Ε.Π.Ε. θα συμμετάσχει ως χορηγός στο 8ο συνέδριο Connected World: Cloudonomics – The Cloud of Things. Αντικείμενο του συνέδριου είναι το «νέφος» και ο τρόπος που επαναπροσδιορίζει την οικονομία και ταυτόχρονα επαναπροσδιορίζεται, ενσωματώνοντας όλο και περισσότερες εφαρμογές καθημερινότητας. 

Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα καλυφθούν οι ακόλουθες θεματικές ενότητες:

 

 • 1η Ενότητα: One size fits all?: Θα αναζητηθεί η διαστρωμάτωση των υπηρεσιών cloud, από τα datacenters ως και το integration προς τον τελικό πελάτη, καθώς και τα συνεργατικά μοντέλα, οι προοπτικές, αλλά και τα όρια εφαρμογής λύσεων business cloud

 • 2η Ενότητα: Analytics και Internet of Things: Οι νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες: Νέα πεδία δραστηριοποίησης επιχειρήσεων στην παραγωγή καινοτομίας, αλλά και νέοι ορίζοντες από τη χρήση εφαρμογών  IoT και Big Data Analytics, ανοίγονται για τις επιχειρήσεις που θα μπορέσουν να ενσωματώσουν αυτές τις ταχύτατα ανερχόμενες τεχνολογίες στο portfolio των λύσεων τους.

 • 3η Ενότητα: Από το smart home, στο smart living: Εφαρμογές IoT για οικιακή χρήση καθώς σε επίπεδο πόλης με χρήση εφαρμογών ευρείας κλίμακας σε φωτισμό, ύδρευση, διαχείριση κυκλοφορίας, αυτόνομα οχήματα μαζικής μεταφοράς κ.λ.π

bottom of page